Balustrade sticla

Inovatiile in arhitectura si tehnologie au facut posibila utilizarea sticlei in crearea unor balustrade practice si estetice, ideale pentru folosirea atat in spatii rezidentiale cat si comerciale. De la balustrade de scari, pana la balustrade din jurul piscinii, balustradele din sticla sunt optiunea ideala in cazurile in care este necesara o bariera eficace, dar discreta.

Balustradele din sticla sunt o buna optiune din mai multe motive. Motivul principal pentru care sunt asa de populare este transparenta acestora. Iar cum noua, oamenilor ne place sa putem observa mediul nostru inconjurator, indiferent daca este vorba despre gradina, piscina, plaja, padure sau munti, faptul ca balustradele din sticla nu iti restrictioneaza aproape deloc privelistea este un avantaj enorm.

In timp ce pentru utilizatorii finali punctul forte este transparenta, din punctul de vedere al arhitectilor, balustradele din sticla au inca un mare avantaj: versatilitatea, fiind disponibile in nenumarate optiuni. Balustradele pot fi create cu foi de sticla pozitionate pe vertical sau orizontal, iar tu poti alege ca aceasta sa fie cu rama, partial cu rama sau fara rama. Aditional, in functie de tipul de prindere, sunt folosite diferite tipuri de sticla, iar in functie de preferinte, din punct de vedere culoristica si structura sticlei, optiunile sunt nelimitate: sticla colorata, sticla sablata, sticla printata etc. Desigur, in cazul comerciantilor numele brandului se poate grava in sticla balustradei, cu scopul de a impresiona chiar si pe cei mai pretentios client.

Pe langa aceste aspecte, desi sticla pare un material casant si delicat, de fapt balustradele din sticla sunt foarte sigure, indiferent daca sunt fabricate cu sticla laminata sau sticla float securizata. De exemplu in cazul balustradelor din sticla laminata in eventualitatea in care sticla s-ar sparge, bucatile sparte din foaia de sticla sunt tinute impreuna de folia laminata. Pe de alta parte, balustradele din sticla securizata pe langa faptul ca sunt mai greu de spart (datorita duritatii sticlei dubandite in urma procesului de securizare), in eventualitatea spargerii sticla se sparge in bucati mici, comparativ cu bucati mari si ascutite.

Siguranta si durabilitatea pe care o ofera, le face potrivite si pentru zone in care sunt si copii, facand fata aproape oricarei situatii.

Balustradele din sticla sunt si usor de intretinut; ramele balustradelor pot fi curatate cu un detergent bland, in timp ce sticla propriu-zisa se curata usor cu produse de curatenie destinate sticlei/geamurilor.

In cazul in care balustrada din sticla trebuie sa ofere si o oarecare confidentialitate, exista optiunea de a folosi sticla sablata (in cazul unei firme se poate include logo-ul ori adresa pe sticla sablata).

Balustradele din sticla sunt potrivite pentru:

  1. Scari (atat interioare cat si exterioare) – oferindu-le senzatia ca acestea plutesc in incapere, pe langa faptul ca apartamentele/casele mai mici in care este folosita o balustrada de sticla (in comparatie cu una traditionala), vor parea intotdeauna mai spatioase.
  2. Balcoane si terase – indiferent de dimensiunea balconului sau a terasei, o balustrada din sticla va oferi o priveliste neintrerupta, dand si impresia unui balcon/unei terase mai mari.
  3. Piscina – balustradele din sticla sunt ideale pentru a limita accesul copiilor mici la piscina, dar in acelasi timp iti permite si sa admiri apa sclipitoare cand esti in zona piscinii si sa monitorizezi activitatea din piscina.

Balustradele din sticla ofera un plus de eleganta spatiului amenajat, sticla fiind un material care nu se demodeaza in timp. Primul pas in alegerea unei balustrade din sticla este stabilirea metodei de prindere, in functie de care se stabileste si tipul, respectiv grosimea sticlei.